Workshops

Workshops om stressforebyggelse, work- / life-balance og arbejdsglæde

1. Beskrivelse af virkeligheden på arbejdspladsen:
Virkeligheden på arbejdspladsen er i dag præget af ændrede markedsvilkår, skærpede konkurrencevilkår, stigende effektivitetskrav og teknologiske nyheder. Ofte mangler opbakning og opmuntring til ledelse og medarbejdere og ofte mangler nødvendig indflydelse m.v. Flere og flere ledere og medarbejdere rammes af udbrændthed/- stressmuren.

2. Hvad er stress?
Forbindelsen mellem hjerne og krop udløser både den såkaldte positive stress såvel som den negative. Man taler om positiv stressbalance: “Kun den, der har travlt, når noget”. Negativ stressbalance skader organismen og fremkalder en følelse af afmagt og forvirring. Stress viser sig bl.a. som muskelspændinger, fordøjelsesproblemer, hovedpine, forhøjet blodtryk m.v. Omtale af undersøgelser om stress.

3. Forebyggelse af stress: 
Forebyggelse er bl.a.: lyt til kroppen, slap af, lær at sige nej – og fra, sørg for afslapning og masser af motion. Lær at tænke og føle anderledes. Vindertyper rummer bl.a. balance og ro, mening med livet, livsglæde – altså føler sig ikke som tabere.
Stress kan ikke undgås ved forandringer, men man kan lære at tackle stress og få en gunstig stressbalance.

4. Indsatsen mod stress:
Vigtigt at kende sin egen stresstærskel – og få balance mellem arbejde, privatliv og fritidsinteresser.
Hvis der mangler balance – analyser årsagerne – og tænk på værdier, livskvalitet og mål i valget af de nødvendige ændringer. Læg eventuelt ugeplan med timefordeling mellem arbejde og privatliv inkl. interesser. Vær realistisk og sæt tidslommer (reserver) ind f.eks. til at glæde familien med overraskelser.
Vigtigt, at arbejdspladsen har stresspolitik, vægt på motivation og arbejdsglæde. Coaching og medindflydelse forøger arbejdsglæden. Som noget nyt tilfører vi viden om udbytte af talent-management og organisationens modstandsdygtighed/resiliens.